Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Corectarea declaratiilor 300 si 390

In luna noiembrie am primit marfa de la un furnizor extern (achizitie intracomunitara), factura avand data de 12.10.2012. Am declarat factura in declaratia 300 si 390. Ulterior am primit alta factura, ei anuland-o pe prima fara sa ne comunice si noua, a doua factura avand data de 05.11.2012. Cum corectez decontul 300 si declaratia 390? Declaratia 390, banuiesc ca fac rectificativa, dar cum procedez cu declaratia 300? Asa ca sa existe si corelatie intre cele 2.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 07 Dec. 2012
Se va depune declaratia 390 rectificativa. Deconturile deTVA depuse de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea ada?ugata? pot fi corectate din punctul de vedere al erorilor materiale . Aceste erori pot fi: - erori de transcriere preluarea eronataa sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute in decont; preluarea eronata a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare ; - inregistrarea in decont a diferentelor de taxa pe valoarea adaugata de plata, constatate de organele de control, contrar reglementa?rilor legale in materie; - erori provenind din inscrierea in decontul de taxa pe valoarea ada?ugata? a sumelor solicitate la rambursare in perioada anterioara?. Corectarea decontului de taxa? pe valoarea adaugata?, nu este posibila? pentru perioade fiscale care au fost supuse inspectiei fiscale sau pentru care este in curs de derulare o inspectie fiscala. Corectarea erorilor materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata? se realizeaza? de compartimentul de analiza a deconturilor cu sume negative de taxa? pe valoarea ada?ugata cu optiune de rambursare, denumit in continuare compartiment de specialitate. Asadar puteti intocmi decontul corect pentru luna octombrie si depuneti cerere de corectie la ANAF. La acesta anexati si documentele justificative (jurnale, balanta)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2012
Am sunat la finante si mi-au zis sa trec cu semnul minus la regularizari in luna urmatoare,dar cum ramane cu corelatia?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x