Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Conditii de livrare CPT

Buna ziua!
In cazul in care am agreat conditia de livrare CPT cu furnizorul pe factura trebuie sa mai apara tiparit si inclus in total factura costul transportului?

3 raspunsuri


la 29 Mar. 2013
Buna ziua, CERINTELE APLICABILE FIECAREI FACTURI CE INSOTESTE UN COLET IN ROMANIA sunt: Factura trebuie sa fie in original sau copie pe hartie cu antet, având semnatura si stampila exportatorului; Pe factura trebuie specificate denumirea comerciala a fiecarui obiect, numarul exact de bucati pentru fiecare obiect si valoarea fiecarui obiect in parte. In cazul produselor oferite spre vânzare in seturi, pe factura trebuie sa apara numarul de bucati si valoarea fiecarei bucati din set. Fiecare obiect trebuie sa aiba o valoare, diferita de zero; Factura trebuie sa contina tara de origine a bunurilor; Factura trebuie tiparita si nu scrisa de mana; Fiecare detaliu de pe factura (valori, adrese, etc) trebuie sa corespunda cu ceea ce este scris in documentul de transport (airwaybill); Facturile ce prezinta stersaturi, modificari sau completari ulterioare cu alt mijloc de scris (alte caractere) decat cel initial, nu vor fi acceptate; In cazul in care factura include conditii de transport INCOTERMS 90 acestea trebuie sa apara integral, incluzând fie portul de origine fie de destinatie. INCOTERMS 90 reprezinta un set de norme internationale pentru interpretarea celor mai utilizate conditii comerciale folosite in comertul exterior.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mar. 2013
As vrea sa stiu daca este corect faptul ca pe factura apare costul transportului inclus in total factura si eu ca si cumparator trebuie sa-l platesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mar. 2013
Buna ziua, CPT (Carriage Paid To) Intrastat - Achizitii: Se scade valoarea transportului de la punctul de expediere pana la frontiera romana. Valoare Statistica Valoare Facturata Intrastat - Livrari: Se scade valoarea transportului de la frontiera romana pana la punctul de destinatie.Valoare Statistica Valoare Facturata Descriere: Vanzatorul plateste pentru transportul marfii la destinatia convenita. Riscurile de pierdere sau de deteriorare a marfii, precum si orice alte cheltuieli suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost predata carausului trec de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa a fost predata carausului. In cazul in care pentru transportul marfii se folosesc carausi succesivi, riscurile trec de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa a fost predata primului caraus. Termenul CPT implica obligatia vanzatorului de vamuire a marfii pentru export. Acest termen poate fi folosit pentru toate modurile de transport, inclusiv pentru transportul multimodal. Parerea mea este ca aceasta conditie trebuie trecuta in Contract sau pe factura, iar pretul transportului trebuie scazut din factura, de la punctul de plecare a marfii pana la transmiterea aceteia la caraus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x