Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bilant de lichidare

Buna ziua,

Spuneti-mi, va rog, ce formula completez pentru un bilant de lichidare? Sau ajunge o balanta de inchidere prin cont 892?

3 raspunsuri


la 13 Mar. 2013
Aveti in vedere prevederile Legii 31/1990 privind societatile comerciale cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii 85/2006 privind procedura insolventei referitoare la dizolvarea, lichidarea patrimoniului si radierea societatii comerciale. Mai intai trebuie sa inventariati patrimoniul. Lichidati soldurile din contul 401, 4111, 421,5311 etc. Nu trebuie sa aveti datorii catre bugetul de stat, imprumuturi nelichidate. Balanta se aduce pe zero, prin repartizarea tuturor conturilor de activ si pasiv, in functie de hotararea AGA privind distribuirea intre asociati. Ce ramane in banca sunt considerate dividende ale asociatilor si se va plati impozit de 16% pe ele, apoi se vor repartiza si abia apoi se va face bilantul de lichidare. Ulterior se va depune bilantul de lichidare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2013
Va multumesc pentru raspuns. Balanta este adusa la zero, intrebarea mea este daca se completeaza formular de bilant obisnuit la sfarsit de an sau cel semestrial sau avem ceva special? Si unde-l depunem? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mar. 2013
Buna seara, Bilantul de lichidare este la fel cu bilantul obisnuit pe care il depuneti, doar ca 'data" trebuie sa fie data cand il depuneti la Administratia Financiara, iar toate sumele trebuie sa fie "zero" pentru anul curent ( folositi formularul de la 31decembrie 2012). De asemenea trebuie sa atasati si balanta de inchidere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x