Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Autovehicul PFA - Fisa mijloc fix si cheltuieli taxe de inmatriculare

Am achizitionat un autoturism (5 locuri max, 3,5t) pe PFA si in consecinta trebuie sa intocmesc Fisa Mijlocului Fix, prin care se face amortizarea masinii.
Am inteles ca trebuie sa trec in Fisa datele, valoarea de achizitie si timpul de amortizare.
Insa nu am inteles unde voi trece cheltuielile cu inmatricularea, cum ar fi:
- Verificare si autentificare RAR
- timbru de mediu
- traduceri autorizate
- impozit la Consiliul Local
- taxe placute de inmatriculare

In afara pretului masinii, nici o suma platita mai sus (pe oricare taxa) nu ajunge la plafonul de 2.500 RON (nici la plafonul vechi de 1.800 RON).

Pot sa trec in Fisa Mijlocului Fix pretul vehicolului si amortizarea, iar in Registrul Incasari si Plati sa trec la plati cheltuielile de inmatriculare pentru a le putea scadea din venitul brut?

Cu respect, Serba

2 raspunsuri


la 19 Feb. 2014
Avti in vedere prevederile Ordinului nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile. Astfel FISA MIJLOCULUI FIX (Cod 14-2-2) serveste ca document pentru evidenta analitica a mijloacelor fixe. Se întocmeste într-un exemplar, de compartimentul financiar-contabil, pentru fiecare mijloc fix sau pentru mai multe mijloace fixe de acelasi fel si de aceeasi valoare, care au aceleasi cote de amortizare si sunt puse în functiune în aceeasi luna. Se pastreaza pe grupe de mijloace fixe, în ordinea codurilor din clasificarea imobilizarilor corporale conform legislatiei în vigoare, iar în cadrul acestora, fisele mijloacelor fixe se grupeaza pe locuri de folosinta. Fisele mijloacelor fixe scoase din functiune sau transferate se evidentiaza separat. Se completeaza pe baza documentelor justificative privind miscarea mijloacelor fixe sau modificarea valorii de inventar a acestora, ca urmare a completarii, îmbunatatirii, modernizarii sau reevaluarii lor (bon de miscare a mijloacelor fixe, proces-verbal de scoatere din functiune etc.). Când formularul este folosit ca fisa colectiva, mijloacele fixe se înscriu pe un singur rând, specificându-se în prima coloana numerele de inventar atribuite. În acest caz, valoarea unitara de inventar se poate înscrie în coloana a treia a formularului. În coloana "Bucati", intrarile se înscriu "în negru", iar iesirile "în rosu". Înregistrarile în coloanele "Debit", "Credit" si "Sold" se fac la valoarea de inventar a mijloacelor fixe. În rubrica destinata datelor tehnice de identificare a mijlocului fix, în afara de datele privind marca, numarul de fabricatie, seria, se înscriu si partile componente ale mijlocului fix. Data amortizarii complete si cota de amortizare se înscriu în spatiile rezervate. Nu circula, fiind document de înregistrare contabila. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului este urmatorul: - denumirea formularului; - numarul de inventar; - felul, seria, numarul si data documentului de provenienta; - valoarea de inventar; - amortizarea lunara; - denumirea mijlocului fix si caracteristicile tehnice; - accesorii; - grupa; - codul de clasificare; - data darii în folosinta (anul, luna); - data amortizarii complete (anul, luna); - durata normala de functionare; cota de amortizare (%), dupa caz; Verso, dupa caz: - numarul de inventar; documentul (felul, numarul, data); operatiunile care privesc miscarea, cresterea sau diminuarea valorii mijlocului fix; debit; credit; sold; date privind gajul instituit asupra mijlocului fix, dupa caz.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Feb. 2014
Multumesc, dar nu este tocmai raspunsul pe care il caut. Asta am gasit si eu pe net. Intrebarea mea este alta, ma intereseaza ce fac cu toate cheltuielile adiacente cu acea masina, nu ma intereseaza modul de completare a fisei mijlocului fix pentru amortizarea vehicolului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x