Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

392A sau 392B?

Ce declaratie, 392A sau 392B, trebuie sa depuna o SC care nu este inregistrata in scopuri TVA si nu face achizitii intracomunitare?

Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 21 Feb. 2013
392B pana la 25.02.2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Feb. 2013
Declaratia 392B se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 de euro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Feb. 2013
Buna seara, Declaratia 392A privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul 2012 trebuie depus de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA), conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat efectiv la finele anului calendaristic 2012 o cifra de afaceri inferioara sumei de 220.000 lei. Conform ANAF, declaratia se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA, precum si TVA aferenta. Declaratia 392B privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2012 se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat, la finele anului calendaristic, o cifra de afaceri (exclusiv veniturile din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane) inferioara sumei de 220.000 lei. 392 B se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA. Prin urmare, declaratia pe care trebuie sa o depuneti este 392 B.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x