Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Acte pentru inregistrare ca platitor de TVA cf.art.153 (5) lit.e

Unei societati i s-a anulat inregistrarea ca platitor de TVA deoarece nu au fost evidenţiate achiziţii de bunuri/servicii şi nici livrări de bunuri/prestări de servicii in deconturile de TVA pentru 2 perioade fiscale cf.art.153 (5) lit.e.
Mentionez ca nu a avut nici o activitate de la infiintare.
Administratorul intentioneaza sa inceapa o activitate de livrari intracomunitare si exporturi de mijloace de transport second hand.
1.Ce declaratii si acte justificative trebuie depuse la ANAF in vederea reinregistrarii ca platitor de TVA si
2.Ce declaratii si acte justificative trebuie depuse la ANAF pentru desfasurarea activitatii mentionate?

2 raspunsuri


la 19 Mai. 2014
1.Persoanele impozabile cărora le-a fost anulată înregistrarea în scopuri de TVA ca urmare a depunerii deconturilor de TVA, fără a fi evidenţiate operaţiuni economice, pe o perioadă de 6 luni consecutive, depun cererea de înregistrare în scopuri de TVA (formular 099) în maxim 180 de zile de la data anulării înregistrării în scopuri de TVA. La cerere atasati certificatul constatator de la registrul comerţului din care să rezulte datele de identificare ale asociaţilor şi administratorilor persoanei impozabile la data depunerii cererii. Depunerea cererii peste acest termen conduce la respingerea acesteia. 2. Pentru a putea desfasura livrari intracomunitare si exporturi de mijloace de transport second hand, asteptati reinregistrarea in scopuri de TVA. Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. Pentru inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, o societate comerciala trebuie sa depuna urmatoarele documente: a) cerere de inscriere in ROI, formular 095; b) certificate de cazier judiciar pentru administratori, in cazul societatilor pe actiuni si a celor in comandita pe actiuni (numai pentru administratori); c) cazierele judiciare pentru administratori si pentru asociatii ce detin mai mult de 5% din capitalul social pentru celelalte forme de organizare avute de societate (SRL, SNC, SCS etc); d) daca in caziere sunt inregistrate infractiuni se necesita justificarea faptului ca nu sunt infractiuni economice; e) certificat constator de la Registrul Comertului pentru identificarea modului de detinere a capitalului social.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Mai. 2014
Ce e de facut avand in vedere faptul ca a fost depasit termenul maxim de 180 de zile?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x