Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 392B

Buna ziua,

In cursul anului 2012 o persoana fizica autorizata a emis facturi in valoare de 24.800 lei:
- facturi catre persoane inregistrare in scopuri de TVA = 12.400 lei
- facturi catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA = 12.400 lei

In declaratia 392B ce sume trebuie sa declare la fiecare rand de la punctul IV. "Livrari de bunuri si prestari de servicii"? Valoarea facturilor emise 12400 lei sau 10000 lei (12400 lei : 1,24)?

Multumesc.

4 raspunsuri


la 14 Feb. 2013
Conform Ordinului nr. 65/2013 pentru completarea formularului (392 B) "Declarație informativã privind livrãrile de bunuri, prestãrile de servicii ºi achizițiile efectuate în anul ...." avem urmatoarele instructiuni: Secțiunea "Livrãri de bunuri ºi prestãri de servicii cãtre:" Rândul 1 ‐ coloana "Valoare" se completeazã cu baza de impozitare înscrisã în "Jurnalul pentru vânzãri", pentru livrãrile de bunuri ºi prestãrile de servicii efectuate cãtre persoanele înregistrate în scopuri de TVA. Rândul 2 ‐ coloana "Valoare" se completeazã cu baza de impozitare înscrisã în "Jurnalul pentru vânzãri", pentru livrãrile de bunuri ºi prestãrile de servicii efectuate cãtre persoane neînregistrate în scopuri de TVA. Secțiunea "Achiziții de la:" Rândul 1 ‐ coloana "Valoare" se completeazã cu baza de impozitare înscrisã în "Jurnalul pentru cumpãrãri", pentru achiziții efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA. Rândul 1 ‐ coloana "TVA" se completeazã cu valoarea TVA înscrisã în "Jurnalul pentru cumpãrãri", pentru achizițiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA. Rândul 2 ‐ coloana "Valoare" se completeazã cu baza de impozitare înscrisã în
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Feb. 2013
Multumesc pentru timpul acordat. Din pacate nu m-ati ajutat deloc. Instructiunile date mai sus le am si eu. Dumneavoastra mi-ati raspuns la intrebare cu copy/paste din instructiuni. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Feb. 2013
Stimata dna.Nistor, v-am pus la dispozitie instructiunile de completare care sunt foarte clare! Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:" Randul 1 ‐ coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Altfel spus baza de impozitare = VALOAREA FARA TVA. In cazul dvs. 10.000 lei. Sper ca acum v-am ajutat.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Feb. 2013
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x