Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum rezolvam facturile de utilitati facturate dupa data dizolvarii unei firme ?

Buna ziua,

1. Cunoastem cu totii faptul ca o societate comerciala aflata in proces de lichidare nu poate sa emita facturi, si nici sa primeasca in continuare (dupa data dizolvarii) facturi de la diversi furnizori.
Totusi, societatea in discutie a primit de la furnizorii de utilitati (apa, gaze, energie, prestari servicii contabilitate) facturi privind perioada de dupa dizolvarea societatii, si a si platit aceste facturi.
De asemenea, societatea a emis facturi de inchiriere spatii sedii firma, dupa data dizolvarii societatii. Va rugam sa ne spuneti cum rezolvam contabil aceste facturi? Dar din punct de vedere fiscal?
Cu lichidatorul dialogam doar prin mail-uri si este foarte greu.

2. Exista posibilitatea ca aceste utilitati sa fie preluate de catre o alta persoana fizica sau juridica spre a fi platite, astfel incat sa nu fie reziliate contractele cu furnizorii? Ce demersuri ar trebui sa faca in acest sens societatea dizolvata sau o alta persoana cu furnizorii de utilitati?

Va multumim.

2 raspunsuri


la 04 Aug. 2014
Pentru situatia lichidarii societatii, cel mai bine este sa discutati cu lichidatorul societatii. Inchiderea contractului de inchiriere este la dispozitia lichidatorului, In cel mai bun caz puteti incheia un nou contract de inchiriere cu o alta persoana juridica ce poate subinchiria spatiul respectiv
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Aug. 2014
Daca dumneavoastra considerati ca legislatia este clara in privinta dizolvarii, de ce emiteti facturi? Din punct de vedere contabil facturile primite nu pot fi inregistrate de catre o societate fantoma, care nu mai are identitate fiscala. Cesiunea contractului de inchiriere este la latitudinea proprietarului si a lichidatorului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x