Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

consilier juridic , cumul functii, plafon salariu

- un preot vrea sa se angajeze, cu norma intreaga /8 ore de lucru, pe postul de consilier juridic la Primarie, urmand sa ia un salariu lunar brut de 1740 lei.
- ca si preot are deja un salariu lunar brut de 1383 lei

1.1. - poate sa fie angajat ?
- i se mai face un alt CIM ?
- exista un anumit plafon maxim de salarizare, avand in vedere cele 2 salarii cumulate pt. cele 2 functii pe care le va ocupa ?
sau

1.2. - exista o interdictie ?
- nu poate fi angajat la Primarie pt. ca nu poate avea cumul de functii publice la stat ?
- nu poate fi angajat pt. ca cele 2 salarii cumulate pe care le va avea depaseste plafonul legal de 1500 lei lunar brut ?

4 raspunsuri


la 02 Sep. 2014
Daca preotul este angajat ca functionar public la primarie in calitate de preot cu contract de munca, acesta trebuie sa respecte Codul muncii si chiar daca are calificarea de jurist, nu poate presta zilnic cate 8 ore pentru fiecare functie ocupata. Acesta nu poate ocupa cele doua posturi deoarece organigrama primariei prevede posturi cu norma intreaga, iar acesta nu poate ocupa doua posturi cu norma intreaga cumulate, nu din cauza plafonului salarial, ci a timpului de lucru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Sep. 2014
Acest lucru inseamna ca: - daca ar castiga concursul pt. consilier juridic si daca ar vrea sa ocupe acest post, preotul va trebui sa isi dea demisia din functia de preot. - dar daca ar fi fost cu un program de lucru fractionat, care ar fi fost plafonul maxim de salarizare cumulat ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Sep. 2014
In cazul in care este consilier juridic, preotul trebuie sa demisioneze din postul pe care-l detine pentru cumul de functii in sectorul public. Daca serviciile de consiliere sunt facute de un birou juridic, situatia este posibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Sep. 2014
Mii de multumiri pt. ajutor !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x