Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

obiecte de inventar, materii prime, cum pot deveni stocuri pentru a le vinde

revin din nou cu intrebare , cum stabilesc valoarea de vanzare a acestor materiale , ele acum fiind vechi putin si deteriorate cumparate la alt pret fata de pretul de pe piata de acum,(procedura de scoatere la vanzare ),impozitele catre stat se platesc lunar in functie de ce vand?
va multumesc anticipat

1 raspuns


la 06 Aug. 2014
Tot ce are in patrimoniu societatea poate fi vandut. Pretul de vanzare poate fi facut in functie de valoarea de achizitie, valoarea contabila, valoarea de piata, valoarea de cost sau daca nu aveti nici un reper puteti apela la un evaluator autorizat. Din punct de vedere contabil, la momentul cand aceste produse au fost achizitionate daca a fost inregistrata cheltuiala, atunci la vanzarea acestora se vor inregistra venituri. Facturile de vanzare vor fi inregistrate conform legii contabilitatii in data cand s-au emis urmand ca impozitul pe profit/venit sa fie declarat si platit luna urmatoare pana la data de 25 sau trimestrial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x