Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare spatiu comercial

Am cumparat un vechi spatiu comercial fara TVA. Cum il pot vinde? Cu sau fara TVA?
Suntem o societate platitoare de TVA. In Codul fiscal, vanzarea si inchirierea sunt scutite de TVA. Ce implica daca il vand asa cum l-am cumparat (fara TVA)...pro-rata?
Adaugata in   TVA Cod fiscal Contabilitate

2 raspunsuri


la 12 Nov. 2013
Conform prevederilor art. 141 alin. 2 lit. f din Codul fiscal, vanzarea de constructii si terenuri este scutita de TVA CU EXCEPTIA vanzarilor de constructii noi si de terenuri construibile. O constructie este considerata noua , de la data primei ocupari, care coincide cu data procesului verbal de receptie, pana la data de 31 decembrie a anului urmator. Puteti totusi opta si pentru impozitarea cu TVA a operatiunii, conditie care impune facturarea cu TVA. Pentru aplicarea acestei optiuni depuneti la ANAF o notificare in acest sens. In cazul in care nu optati pentru taxarea cu TVA a livrarii operatiunea ramane scutita de TVA, aveti obligatia de a ajusta TVA dedusa la achizitionarea cladirii daca a fost dedusa in conditiile art.149 din Codul fiscal. Asadar, fiind o constructie veche se va factura vanzarea fara tva.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Nov. 2013
Multumesc ptr.raspuns....Daca o vand cu TVA e simplu...comunic la finante ca optez sa vand cladirea cu TVA si gata....DAR, dat fiindca eu nu am dedus nici un TVA la achizitionare(ptr.ca a fost o vanzare fara TVA ) si nici nu o taxez cu TVA la vanzare mai trebuie sa fac vreo ajustare?...sau pot pur si simplu din cheltuielile minore care s-au efectuat la cumpararea spatiului sa nu deduc TVA-ul(cumpararea s-a facut in l.10 si vanzarea se face acum in l.11)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x