Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sold foarte mare in casa

Ce fac daca ma aflu in situatia de a avea un sold mare la casa?

3 raspunsuri


la 22 Aug. 2012
Potrivit prevederilor OG Nr. 15/1996 nu mai exista plafon de casa. Totusi pentru a diminua acest sold puteti de exemplu repartiza dividende, restitui sumele asociatilor creditori, etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Aug. 2012
Este adevarat, nu mai avem plafon de casa, dar avem o alta problema la fel de serioasa si aceasta, si anume: integritatea patrimoniului, banii respectivi trebuie sa existe in fapt.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Aug. 2012
La inventarierea casieriei, soldul faptic (numarea banilor, conform unui monetar, care face anexa procesului verbal, dupa incheierea inventarierii) trebuie sa corespunda soldului scriptic. (soldul registrului de casa, fisa contului 5311 si soldul din balanta, toate trebuie sa aiba aceeasi suma). Daca soldul din registrul de casa si din balanta este mai mare decat suma de bani din casierie, inseamna ca s-au luat si cheltuit bani, fara document justificativ. Singura solutie legala, este, (daca asociatii sau asociatul unic este de acord) sa se "plateasca" dividende. Se intocmeste hotarea AGA, sau Decizia asociatului unic (dupa caz) prin care se aproba distribuirea dividendelor (asta daca in anii anteriori a existat profit si exista sold creditor in contul 117 - rezultatul reportat). Aceasta operatiune presupune plata impozitului pe dividende (16% aplicat la suma bruta distribuita) si depunerea declaratiei 100 (cu impozitul pe dividende distribuite persoanelor fizice) - pana pe 25 ale lunii urmatoare. Daca nu exista suficienti bani pentru impozit spre a se distribui in dividende suma lipsa din casierie, este bine sa se aprobe lunar cate o suma (pentru care se plateste impozit desigur), treptat-treptat pana se acopera suma lipsa din casa de bani.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x