Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Restituire bani client

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in a gasi corect pasii de efectuat in cazul in care un client revine la magazin cu marfa si bonul fiscal a doua zi dupa ce a cumparat marfa. Nu isi gaseste alta marfa si se procedeaza in a restitui suma de bani.
Care sunt pasi si ce formule contabile sunt necesare in acest caz?
Multumesc

1 raspuns


la 08 Mai. 2013
In cazul in care un client restituie marfa achizitionata societatea va proceda la restituirea sumei de bani catre client. În cazul returului de marfa societatea dvs. intocmeste : a) nota de receptie si constatare de diferente cod 14-3-1A, intocmita in baza bonului fiscal emis anterior pentru marfa respectiva; b) dispozitia de plata-incasare catre casierie cod 14-4-4; In cazul in care pentru marfa achizitionata clientul a primit si factura fiscala, va trebui intocmita si factura fiscala in rosu (de storno), dupa caz." In ceea ce priveste notele contabile acestea vor fi: Inregistrarea contabila initiala a vanzarii a fost : 5311=% 707 4427 descarcarea de gestiune: %=371 607 378 4428 - returul de marfa se va inregistra: 461=% in rosu 707 in rosu 4427 in rosu - Inapoierea banilor pe baza Dispozitiei de plata catre casierie: 461=5311 - se storneaza si descarcarea de gestiune: %=371 in rosu 607 in rosu 378 in rosu 4428 in rosu In cazul in care clientul a primit la achizitionarea marfii si factura fiscala, la returul de marfa utilizati inregistrarile sus prezentate, dar contul 461 se va inlocui cu contul 4111.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x