Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare plata partiala la o factura plati nelegale

am platit unui furnizor pentru reparatii curente o factura care pe situatia de palat avea si contributii a venit controlul si a constatat ca firma nu avea salariati si a imputat plata nejustificata cu salariatii si dobanzi.Firma nu a virat decat partial din suma pe o fact cu toata suma constata nelegal.
Cum fac inregistrarea?

2 raspunsuri


la 14 Iul. 2015
Organele de control nu au dreptul imputarii unor sume decat in cazul contributiilor, taxelor si amenzilor. Factura de reparatii constituie o cheltuiala pentru societatea dumneavoastra si este justificata cu procesul verbal de punere in functiune sau de receptie a lucrarii, cheltuiala putand fi considerata deductibila fiscal sau nu. Obligatia firmei este de a inregistra facturile primite cu valoarea inscrisa, urmand a face reglaje ulterior daca furnizorul de servicii emite factura de stornare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Iul. 2015
plata a fost facuta integral conf contract in anul 2014.In 2015 a venit controlul si a considerat ca trebuie sa recuperez sumele care nu trebuiau sa fie incluse in factura,deoarece acestia nu aveau salariati(contributii +penalitati).imputatia este de 500 iar firmsa a virat doar 200 si a adus factura pe minus cu toata suma.cum inregistrez?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x