Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

ecuatia patrimoniala-problema

O societate comerciala are un patrimoniu ,format din bunuri economice,drepturi si obligatii.Bunurile sunt formate din cladiri,terenuri,mijloace de transport,mobilier.Drepturile sunt formate din;clienti de incasat,TVA de recuperat de la bugetul de stat pentru care a solicitat rambursare.obligatiile sunt formate din salariide achitat angajatilor,impozite si taxe de platiti la bugetul de stat si bugetele locale,furnizori de achitat.
.Demostrati ecuatia patrimoniala pentru un patrimoniu format din;capital social 10.000lei,disponibil in conturile bancare 2.500lei,constructii 50.000lei,datorii fata de asociati 20.900lei,profit curent12.800lei,mijloace de transport 6.000lei,datorii fata de salariatii4.500lei,datorii fata de furnizorii 10.300lei.

3 raspunsuri


la 22 Nov. 2018
Incadrati cele prezentate in categoriile cerute: bunuri economice, drepturi si obligatii. In categoria bunuri economice intra cele care pot fi valorificate (constructii, mij. transport); drepturile sunt sumele ce pot fi incasate (cap. soc., disponibil, profit); obligatiile sunt datorii (salariati, furnizori, asociati).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Nov. 2018
Activ=Pasiv Bunuri+drepturi>=datorii
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Nov. 2018
multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x