Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

codul fiscal

O societate a depus in decembrie 2012 declaratia 010 de trecere de la impozitul pe profit la impozitul pe microintreprinderi la cerere, asa ca incepand cu ianuarie 2013 a trecut la impozitul pe microintreprindere. La sfarsitul anului, adica la decembrie 2013 a depasit cifra de 65000de euro. Intrebarea mea este: sunt obligat sa depun 010 de trecere la impozitul pe profit, daca eu am devenit microintreprindere incepand cu ianuarie 2013 la cerere ?
Adaugata in   ANAF si MFP Contabilitate

1 raspuns


la 28 Ian. 2014
Conform ART. 112^6 din codul fiscal, in situaþia în care, în cursul anului fiscal, o microîntreprindere realizeazã venituri mai mari de 65.000 euro, contribuabilul va comunica, în termen de 30 de zile de la data de la care nu mai este îndeplinitã condiþia respectivã, organului fiscal ieºirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor prin depunerea unei declaraþii de menþiuni 010, cu respectarea termenului legal, potrivit Codului de procedurã fiscalã. Veniturile luate în calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sunt aceleaºi cu cele care constituie baza impozabilã prevãzutã la art. 112^7 din Codul fiscal. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel de la închiderea exerciþiului financiar precedent.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x