Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Solicitare informatii contabilitate agentie de turism

Buna ziua,

Va transmit solicitarea mea scrisa, manifestandu-mi interesul pentru serviciile dvs de consultanta in contabilitate pentru o agentie de turism nou infiintata. Agentia va fi inregistrata pe SRL iar licenta va fi pe agentie detailista (revanzatoare), iar cifra de afaceri pana in 65000 de euro;

As avea urmatoarele intrebari, daca ma puteti ajuta:

1. ce impozite se platesc si cum se calculeaza? Venitul in cazul revanzatorilor este considerat comisionul, ca baza de impozitare?
2. se aplica regimul special de taxare tva si pentru agentiile cu cifra de afaceri pana in 65000 euro? Se plateste 24% tva catre stat sau cum se procedeaza cu acest regim special? Mentionez ca nu ne vom declara platitori de tva.
3. cum facturez eu catre client (exista diferentiere intre persoana fizica si juridica) dpdv al TVA-ului, se mentioneaza TVA inclus pe factura (fara a se mentiona valoare tva-ului, se mentioneaza Regimul Marjei, SDD) sau cum se procedeaza?
4. tinand cont ca vom considera cifra de afaceri doar comisionul, cum evidentiem comisionul revenit din vanzarea biletelor de avion si a cazarilor hoteliere pentru care vom primi facturi nete (nefiind specificata valoarea comisionului nostru)?
5. O alta intrebare ar fi daca agentul de turism trebuie angajat cu norma intreaga sau poate fi si pe un numar mai mic de ore.



Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc anticipat.


O zi frumoasa,
Monica Pralea
Manager Turism
Adaugata in   TVA Contabilitate turism

1 raspuns


la 09 Aug. 2014
La infiintare societatea va avea regim fiscal de microintreprindere insemnand ca datoreaza la bugetul de stat un impozit de 3% pe veniturile realizate. Calculul si plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor se efectueaza in baza veniturilor realizate de catre aceasta. In cazul dumneavoastra, de revanzator, nu va avantajeaza acest sistem daca facturati pachetele si primiti factura de la agentie. Va trebui sa faceti un contract de comision cu mandat de reprezentare, sau asociere in participare pentru a putea vinde in numele agentiei mama, clientul urmand sa incheie contract si sa plateasca in contul acesteia, urmand ca periodic sa emiteti factura pentru comisionul cuvenit. Aceste regim fiscal este pana la atingerea plafonului de 65000 euro cand societatea se va inregistra in scopuri de TVA si va plati impozit pe profit de 16%. Regimul de TVA este pentru firma care vinde pachetele turistice, dumneavoastra fiind comisionar nu veti factura cu TVA comisionul. Inregistrarea comisionului se va face pe venituri prin contul 704 -venituri din lucrari executate si servicii prestate. Agentul de turism poate fi angajat part-time sau cu norma intreaga, dar trebuie sa fie un program clar de lucru
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x