Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Eroare concediu medical

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, am o nelamurire in ceea ce priveste rectificarea D 112, ca urmare a calcularii eronate a unui concediu medical:
-un salariat nou a lucrat 6 zile in luna ianuarie 2013 (nu a mai lucrat la nicio firma anterior),
-in luna februarie a lucrat 17 zile, iar din 26.02.2013 a intrat in concediu medical (INITIAL) cod indemnizatie 01-75%
-in luna martie are 17 zile concediu medical (IN CONTINUARE), cod 01
Am calculat si am declarat in D112 3 zile CM pt februarie, fiind platite de firma; am calculat 17 zile pentru martie: 1 zi cm platita de firma, iar pentru cele 16 zile am cerut de la Casa de sanatate c/val indemnizatiei. Stiu ca am gresit, deoarece nu aveam baza de 22 zile pentru calcul CM.
INTREBARE:
Cum refac statul din luna martie, cum pontez salariatul, cum rectific D112, pentru a putea face o adresa la Casa de Sanatate prin care voi cere sa nu se restituie banii in baza declaratiei rectificative, fiind vorba de o eroare? Cele 16 zile pentru care am cerut in mod eronat banii de la Casa de sanatate trebuie sa le plateasca de fapt societatea, sau nu trebuia inregistrat concediul medical, dar nu stiu cum as fi putut ponta salariatul?
Va multumesc pentru bunavointa si ajutor!

1 raspuns


la 05 Aug. 2013
Salariatul va fi pontat in conformitate cu zilele lucrate. In cazul in care s-a calculat gresit, se va proceda la intocmirea statelor de plata rectificative precum si a declaratiilor 112 rectificative.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x