Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Compensare datorii -creante la o firma in faliment

Care sunt consecintele fectuarii unei compensarile datorie -- creanta efectuate fara ordin de compensare ? Are vreo relevanta faptul una (sau chiar ambele parti) sunt in procedura falimentului ?
Va multumesc !

1 raspuns


la 14 Iul. 2014
Baza legala care reglementeaza compensarea datoriilor intre societati este asigurata prin HG 685/1999 si Legea 85/2006. Potrivit acestor reglementari, compensarea obligatiilor de plata reciproce dintre persoane juridice se face pe baza de ordine de compensare. In lantul de compensare, trebuie emise si primite ordine de compensare, astfel incat persoana juridica initiatoare devine si persoana juridica destinatara. Faptul ca ambele parti sunt in procedura de faliment, compensarea trebuie facuta de catre lichidator prin compensare legala. Daca facturile au fundament economic si relatiile dintre societati sunt reale nu sunt consecinte, administratorii putand emite ordin de compensare de comun acord.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x