Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

vanzare produse finite sub pret

Am un stoc de produse finite produse din PVC care nu s-a vandut in ultimii 2 ani si nici nu preconizam ca o sa-l putem vinde decat ca deseuri cu un pret foarte mic. Este deductibila cheltuiala in cazul vanzarii sub pretul de productie? Se aplica Ordonanta 99/2000 si in cazul producatorilor care vand catre distribuitori sau numai in cazul vanzarilor catre populatie?

Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 26 Iun. 2012
Vezi legea nr. 650/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Iun. 2012
Din punct de vedere al impozitului pe profit, potrivit art. 21, alin. 1 din Codul Fiscal si al punctului 22 din Normele de aplicare a Codului Fiscal, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile. Art. 21, alin. 1 din Codul Fiscal prevede ca: “ Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.” Punctul 22 din Normele de aplicare a Codului Fiscal prevede ca: „Cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile sunt cheltuielile inregistrate cu realizarea si comercializarea bunurilor, prestarea serviciilor sau executarea lucrarilor, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.” Asadar nu este conditionat in nici un fel ca venitul sa fie mai mare decat cheltuiala. Cum cheltuiala cu obtinerea produsele finite este o cheltuiala aferenta veniturilor impozabile, rezulta ca aceste cheltuieli sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit. Vanzarea produselor finite nu cade sub incidenta OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, in conditiile in care le vindeti pe baza de factura catre o alta firma. OG 99/2000 reglementeaza comercializarea produselor si serviciilor catre consumatori care sunt definite ca persoane fizice, conform art. 4, lit. a. Art. 4. lit. a din OG 99/2000 prevede ca: „consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandeste, utilizeaza ori consuma produse sau servicii in afara activitatii profesionale;” Potrivit celor de mai sus, cheltuielila aferenta acestor bunuri reprezinta o cheltuiela deductibila la calculul profitului impozabil potrivit prevederilor art. 21, alin. 1 din Codul Fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x