Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

vanzare autoturism implicat in accident

o societate detine un autoturism care de-a lungul anilora a fost implicat in mai multe accidente ,ultimul fiind anul trecut cand cei de la asigurari au virat doar o parte din paguba sub pretextul ca masina s-ar fi incadrat in categoria rablelor .Administratorul a cumparat piese de la mana a doua si a reparato, dar pe persoana fizica, fara sa se inregistreze cheltuielile pe societate .
Societatea doreste vanzarea autoturismului catre o persoana fizica .Cat este valoarea minima de vanzare prin programul rabla ?Putem aplica acest cost de vanzare sau ar trebui evaluata masina ?
Ar fi trebuit sa avem de la firma de asigurari documentul care sa ateste incadrarea masinii in categoria rablelor?

1 raspuns


la 19 Mai. 2016
Vanzarea autovehiculelor detinute de persoae juridice se face la valoarea justa sau valoarea pietei . Puteti apela la un evaluator autorizat daca este cazul sau un service auto, sau faceti o evaluare comparativa cu pretul altor autovehicule daca doriti un pret orientativ. Din punct de vedere fiscal apare problema amortizarii si calcularea impozitelor aferente vanzarii, pretul nefiind in functie de programul rabla.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x