Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

trecere de la impozit pe profit la impozit pe venit

Va rog frumos , sa-mi spuneti daca se poate trece de la platitor impozit pe profit la platitor impozit pe venit , in conditiile in care ,contribuabilul nu a fost niciodata platitor de impozit pe venit.
Multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 14 Dec. 2012
Da, se poate. Societatea poate trece de la plata impozitului pe profit la plata impozitului pe venit, cu conditia de a indeplini urmatoarele conditii la 31.12.2012(asa cum spune art.112^1din CF-definitia microintreprinderii): -sa realizeze venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6); -sa aiba de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv; -sa realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro; -capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale. Va anexez un extras din normele metodologice : ART. 112^2 Opţiunea de a plăti impozit pe veniturile microîntreprinderii (1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este opţional. (2) Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu anul fiscal următor, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112^1 şi dacă nu au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu. Numai bine!
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Mar. 2013
Multumesc frumos !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x