Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tratament contabil privind reevaluarea lunara si anuala obligatiuni si actiuni

Buna seara,


Va rog sa-mi spuneti care este tratamentul contabil privind reevaluarea lunara in functie de cursul valutar si evaluarea la sfarsitul exerictiului financiar pentru:

-obligatiuni detinute pt. o perioada mai mare de un an - platite din contul de EUR al societatii catre o banca din Romania.
-actiuni detinute pentru o perioada mai mare de 1 an, care nu sunt cotate la bursa si care au fost platite din contul de USD al societatii catre o societate din UE.


Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 29 Mar. 2015
Din punct de vedere contabil achizitia de obligatiuni si actiuni pe o durata mai mare de timp le incadreaza in categoria imobilizarilor financiare conform codului fiscal ceea ce rezulta necalcularea diferentelor din reevaluare la impozit. Daca achizitia este considerata investitie pe termen scurt diferentele de curs la vanzare vor fi inregistrate pe venituri sau cheltuieli care vor intra in baza de calcul a impozitului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x