Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Transport legat de exportul de temporar de bunuri

Buna ziua,
O societate de transport efectueaza un transport pe ruta Romania-Rusia pentru un client din Romania. Prima cursa a constat in transportul unor ansamble si subansamble ale unei instalatii, pentru acest serviciu s-a emis factura fara tva cu mentiune scutit cu drept de deducere conform art. 143 lit. c).
A doua cursa a constat in transportul utilajelor/sculelor necesare ansamblarii instalatiei, acestea urmand a fi transportate ulterior inapoi in Romania.
Cele doua curse se trateaza similar d.p.d.v al TVA-ului?
Transportul prin care se reintorc utilajele/sculele in tara este considerat transport legat de importul de bunuri?
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 06 Iun. 2013
Prestatorul (societatea dvs.) si beneficiarul (clientul dvs. din Romania) sunt persoane impozabile stabilite in România. Aceste servicii sunt supuse regulii B2B prevazuta la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal si au locul prestarii in România, unde este stabilit beneficiarul. Persoana obligata la plata TVA este prestatorul, conform art 150 alin.(1) din Codul fiscal, care trebuie sa emita factura cu TVA, daca nu se aplica vreo scutire.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Iun. 2013
Multumesc pentru raspuns, daca am inteles bine prima cursa este facturata corect, iar urmatoarele 2 ar trebui facturate cu TVA? Ar mai fi un aspect si anume, daca societatea noastra este si casa de expeditii si intermediaza aceasta cursa, in sensul ca o efectueaza cu o societate non UE din Republica Moldova acesta emitand o factura fara TVA de 2000EUR. In cazul acesta societatea noastra cum ar trebui sa refactureze acest serviciu clientului nostru din Romania. Multumesc inca odata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iun. 2013
Transportul international, in afara UE facturat catre firme din RO platitoare de TVA se face cu mentiunea scutit cu drept de deducere. Vezi transportul international din Codul fiscal
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x