Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Taxe Casa de Asigurari de Sanatate

Buna ziua, am un P.F.A. profesii liberale in Romania din 2005. Din 2008 nu mai am resedinta in Romania, insa nu mi-am inchis PFA deoarece am mai avut lucrari ocazionale. In Romania am platit in toti acesti ani doar impozitul de 16 % la Finante. In Italia unde locuiesc am acte de rezidenta si platesc taxe la Casa de Sanatate de aici. Am fost anuntata ca figurez in Romania cu datorii la Casa de Sanatate pentru toti acesti ani dat faptul ca eu am avut venituri. Avand in vedere ca eu nu mai locuiesc in Romania si nu mai am nici macar carte de identitate romaneasca trebuie sa platesc la Sanatate? Eu platesc aici unde am si resedinta. Ce trebuie sa fac sa pot rezolva problema cu cei de la Casa de sanatate din Romania sa nu mai apar cu datorii?
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 27 Feb. 2013
In cazul dvs. deoarece nu erati salariat pentru aceste venituri realizate din activitati independente ( PFA care nu a fost inchis) trebuia sa achitati si contributia la asigurari sociale de sanatate. Pentru contributia neachitata se datoreaza majorari si penalitati de intarziere. PFA dvs deschis in Romania trebuie inchis cat mai curand posibil. Oricum pana la inchiderea acestuia datorati contributia de CASS.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Feb. 2013
Va multumesc. Dar am o alta intrebare la d-stra.Ce se poate intampla daca nu platesc, care pot fi consecintele. Sau aceasta datorie este posibil sa fie anulata sau ramane pentru totdeauna?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Feb. 2013
Buna ziua, Pentru sumele datorate si neachitate ar trebui sa primiti o Declaratie de impunere. Din cate stiu, datoriile in Romania se prescriu dupa 3/5 ani, in functie de natura datoriei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x