Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stocuri degradate calitativ distruse prin mijloace proprii

In situatia unor marfuri din sticla care s-au spart la transportul prin curierat (nu au fost asigurate) si nu mai pot fi utilizate , am facut proces verbal la care am atasat poza cu marfurile sparte.
Normele din codul fiscal prevad urmatoarele:În sensul art. 25 alin. (4) lit. c) pct. 3 din Codul fiscal, condiția referitoare la distrugerea stocurilor sau a mijloacelor fixe amortizabile se consideră îndeplinită atât în situația în care distrugerea se efectuează prin mijloace proprii, cât și în cazul în care stocurile sau mijloacele fixe amortizabile sunt predate către unități specializate.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce inseamna efectiv distrugere prin mijloace proprii , pentru ca doresc sa deduc TVA-ul si vreau sa am toata documentatia necesara. Fiind o cantitate mica poate fi considerata distrugere prin mijloace proprii preluarea de catre societatea de ridicare a gunoiului care la noi in localitate ridica separat gunoiul menajer de deseurile reciclabile?
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 19 Iul. 2016
Daca aveti marfuri casabile, care in timpul transportului se sparg, veti inregistra ca pierderi, valorificarea deseurilor fiind o posibilitate de descarcare de gestiune. Pentru a deduce taxa si a considera deductibile cheltuielile trebuie sa urmati procedurile de inregistrare a pierderilor sau de casare a mijloacelor fixe daca este cazul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Iul. 2016
Asa cum am spus nu valorific deseurile, nu le predau la o firma de reciclare pe baza unui proces verbal. In aceasta situatie pot sa deduc TVA-ul?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Iul. 2016
Tva este deductibil in situatia prezentata
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x