Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sponsorizare si impozitul pe profit

Buna ziua.
Vreau si eu mai multe pareri despre sponsorizare si impozitul pe profit. Daca in cursul unui an se face o sponsorizare care depaseste cei 20% din impozitul pe profit, ce se intampla cu diferenta dintre sponsorizare si valoarea cat se poate sponsoriza? Cel mai mult ma intereseaza daca acea diferenta trece pe cheltuieli deductibile sau nedeductibile.

Va multumesc anticipat.
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 25 Oct. 2012
Potrivit prevederilor art.21 alin 4 lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri; 2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Daca se incadreaza in limitele de mai sus, societatea ii poate acorda sponsorizarea in baza unui contract semnat de ambele parti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Oct. 2012
De acord total cu doamna Teodora Munteanu - cheltuielile cu sponsorizarea sunt oricum total nedeductibile - verificati va rog in Codul Fiscal si le veti regasi la categoria cheltuielilor nedeductibile. In concluzie, orice sume ati sponsoriza, aceasta suma este integral NEDEDUCTIBILA, doar ca poate fi scazuta din impozitul pe profit datorat in cazul in care indeplineste conditiile mentionate: 3 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul datorat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Oct. 2012
Adaug o precizare esentiala: dintre cele doua sume (3 la mie din cifra de afaceri si 20 la suta din impozitul pe profit datorat) se alege SUMA MINIMA. ACEASTA se scade din impozitul pe profit datorat de plata. Desigur, asa cum ati subliniat si dvs. cheltuiala cu sponsorizarea este integral nedeductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x