Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate noua

Buna ziua
O societate noua este din start platitoare de impozit pe micro 3%?
De asemenea aplica din start TVA la incasare?
Ce documente depun la Finante dupa ce ies de la Registrul Comertului?
Multumesc!

3 raspunsuri


la 25 Mar. 2013
Buna ziua, Conform OG nr. 8/2013: (4) O persoana juridica romana care este nou-infiintata este obligata sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca conditia prevazuta la art. 112 1 lit. d) este indeplinita la data inregistrarii la registrul comertului. (5) Microintreprinderile nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 112 1. (6) Nu sunt obligate sa aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care: a) desfasoara activitati in domeniul bancar; b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii; c) desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului. (7) Persoanele juridice romane care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la data de 1 februarie 2013 pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013.” Incepand cu 01 ianuarie 2013, au intrat in vigoare prevederile Ordonantei de Guvern nr. 15/2012, ordonantta ce introduce sistemul de plata a TVA la incasarea facturii. In cazul in care firma e inregistrata ca platitor de TVA in Romania, esti obligata la aplicarea TVA-ului la incasare, daca cifra anuala de afaceri este sub plafonul de 2.250.000 RON.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Mar. 2013
La Finante se depune declaratia 010 vectorul fiscal, pentru luarea in evidenta ca platitor de impozit pe venit micro si daca este cazul platitor de contributii salariale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Mar. 2013
Da, o societate este platitoare de 3% de la infiintare, asta incepand din 1 februarie 2013 Aplicati TVA la incasare daca va declarati platitor de TVA de la infiintare sau la depasirea plafonului de 2250000 lei Depuneti D 010 pentru impozit micro si salariati, asa cum a spus d-na Ana Blandea. Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x