Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

situatii financiare depuse repartizarea profitului la dividente

situatiile financiare pt 2015 s-au depus pe 30.05.2016 .In raportul administratorului anexat la bilant s-a mentionat ca profitul anului 2015 va fi transferat in contul 117 si se va solutiona repartizarea acestuia printro decizie AGA dupa depunerea situatiilor financiare .
In iunie AGA a decis repartizarea acestuia la dividente inregistranduse 117=457 -50.000
Intrebarea este :
1. in ce termen dupa repartizare se face plata dividentului catre asociat ?
2.Impozitul il voi plati pana la data de 25 a lunii urmatoare celei careia s-a facut plata catre asociat ?
Adaugata in   Codul fiscal Monografie

3 raspunsuri


la 14 Iun. 2016
Termenul de repartizare a divideendelor este in anul respectiv, la maxim sase luni de la data hotararii aga. Impozitul trebuie achitat inainte de plata dividendelor, raportarea fiind in 25 ale lunii urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Iun. 2016
Plata dividendelor se poate face oricand dupa data aprobarii AGA de repartizare, partial sau total, in functie de disponibilitatile banesti ori de dorinta asociatilor. Plata impozitului pe dividende se face pana in data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-au platit dividende. Daca plata dividendelor nu s-a facut pana la sfarsitul anului, impozitul se va achita pana pe 25 ianuarie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Iun. 2016
art.43 (2). impozitul pe dividente se stabileste prin aplicarae unei cote de 5%asupra dividentului brut platit unei persoane .Impozitul pe dividente se declara si se plateste la bugetul de stat ,pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se plateste dividentul ,, - in cazul in care profitul a fost distribuit la divident dar din lipsa de fonduri societatea nu are cum sa il plateasca in luna respectiva impozitul v-a fi declarat pt luna in care se va face plata catre asociat sau pt luna in care s-a aprobat distribuirea in 457conform hotararii AGA ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x