Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Schimbare vector fiscal da la microintreprindere la impozit profit

Daca in cursul anului se poate rece de la Microintreprindere la impozit pe profit, intrucat in anii precedenti societatea a fost pe pierdere si sunt nevoit sa platesc cei 3% impozit pe venit.
Se poate trece cu 01.08.2012 de la micro la impozit pe profit?
Multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 21 Aug. 2012
Conform Art. 112^1 din codul fiscal o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: a realizeaza venituri, altele decat cele prevazute la art. 112^2 alin. 6; b are de la 1 pana la 9 salariati inclusiv; c a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 100.000 euro; d capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale. Avand in vedere prevederile art. 112^6 din Codul fiscal in situatia in care, in cursul anului fiscal, o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 euro, contribuabilul va instiinta organul fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat prin depunerea unei declaratii de mentiuni, potrivit Codului de procedurs fiscala. Veniturile luate in calcul la stabilirea limitei de 100.000 euro sunt aceleasi cu cele care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112^7 din Codul fiscal. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar precedent.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x