Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Schimb imobiliar

Firma noastra a schimbat o cladire cu o cladire apartinand altei firme, pentru care s-a incheiat un contract de schimb imobiliar la un notar. Valoarea pe care s-a incheiat contractul de schimb este aceeasi pentru ambele cladiri. dar cladirea a fost reevaluata in timp si exista o rezerva de reevaluare pozitiva.Cum se inregistreaza in contabilitate acest schimb? Si cum tratati din punct de vedere fiscal rezerva de reevluare existenta in soldul contului 105, dat fiind faptul ca a fost un schimb si nu o vanzare, pentru care rezerva de reevaluare se considera venit.
Multumesc

Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 15 Mar. 2012
Vezi Codului fiscal art. 130 Schimbul de bunuri sau servicii â???Žn cazul unei opera??iuni care implicÄ? o livrare de bunuri ??i/sau o prestare de servicii ??n schimbul unei livrÄ?ri de bunuri ??i/sau prestÄ?ri de servicii, fiecare persoanÄ? impozabilÄ? se considerÄ? cÄ? a efectuat o livrare de bunuri ??i/sau o prestare de servicii cu platÄ?.â? Asadar, ambele societati trebuie sa emita factura de vanzare pentru cladirea cedata. 4111=% 7583 4427 descarcare: %=212 2812 6583 diferenta de reevaluare se considera venit si se impoziteaza.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2012
Multumesc. Am vrut sa fiu sigura pe ceea ce fac.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x