Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Revenire contract PFA

Buna ziua,

Revin cu precizari. Societatea a incheiat cu un PFA un contract de servicii pentru consultanta si management. PFA emite factura pentru aceste servicii. PFA nu are asigurare la pensie si la sanatate.

Societatea trebuie sa retina, vireze, declare in 112, CAS 10.5%, sanatate 5.5 % si impozit pentru PFA, avand in vedere natura contractului?

In Ordinul 247 se face referire numai la un anumit tip de contracte pentru care platitorii de venit trebuie sa retina contributii sociale si impozit.
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 23 Aug. 2012
Avand in vedere art. 296 din Codul fiscal, veniturile din activitati pentru care platitorul veniturilor are obligatia de a retine si de a vira impozit si contributii prin retinere la sursa sunt: - venituri din drepturi de proprietate intelectuala; - venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/ conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent; - venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara; - venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV indice 1, care nu genereaza o persoana juridica; - veniturile realizate de o persoana fizica rezidenta atat in Romania cat si in strainatate din asocierea cu persoane juridice romane dintr-o asociere fara personalitate juridica; Categoriile mentionate datoreaza contributia individuala de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, cu exceptiile prevazute de lege.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x