Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Regularizare taxa autorizatie constructie

Buna ziua! Un srl construiește un imobil și plătește în vederea obținerii autorizației de constructie taxe la primărie la valoarea estimată a constructiei. La finalul construcției pe baza valorii efective a construcției se plăteste diferența de taxă potrivit art. 474, alin. 7, lit. c. Precizam ca taxa de autorizatie achitata la inceputul inestitiei a fost inregistrata in valoarea de productie a bunului imobil (imobilizari corporale in curs de executie). Diferența de taxa de autorizatie calculata la valoarea efectiva a constructiei (care este consistenta ca valoare) nu ar trebui să intre tot în costul investiției (imoblizari corporale) asa cum prevede Ordinul 1802? Mentionez faptul ca la primarie in vederea calcularii diferentei de taxa ni s-a solicitat pe langa declaratia cu valoarea efectiva a constructiei si procesul verbal de receptie. Ori daca se intocmeste procesul verbal de receptie, nu se mai poate inregistra diferenta de taxa in costul investitiei. Cum trebuie procedat cu aceasta diferenta de taxa? Multumesc!

1 raspuns


la 18 Oct. 2017
Taxa face parte din costul investitiei din punctul de vedere al costului, dar pentru recalcularea taxei aveti valoarea cheltuielilor cu materialele, utilajele si forta de munca. Dupa recalculare, ajustati valoarea imobilului cu valoarea taxei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x