Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

referitor negocieri colective cf.OUG 82/2017

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
- Referitor la obligatia negocierii colective conform OUG 82/2017 pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal este suficient incheierea unui proces verbal intre angajator( presedintele asociatiei in cazul nostru ?), reprezentanti ai angajatilor cu participarea unui reprezentant de la o federatie sindicala.

Mentionez ca suntem o asociatie, activitate - invatamant preuniversitar, 23 angajati. Nu avem contract colectiv de munca ci doar Regulament de ordine interioara.
Va multumesc,
Luiza

Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 27 Nov. 2017
Contractul colectiv de munca nu este obligatoriu sa fie finalizat, dar initierea negocierii, derularea etapelor si negocierea trebuie efectuate. Daca angajatii sunt afiliati la o federatie sindicala, trebuie sa solicitati acesteia inceperea demersurilor, timpul fiind destul de scurt. In caz ca nu sunteti afiliati, desemnati reprezentanti ai angajatilor care sa initieze negocierea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Nov. 2017
Angajatii nu sunt afiliati la nicio federatie sindicala. Am inteles ca in acest caz vor trebui desemnati reprezentanti ai angajatilor care sa initieze negocierea. Vor fi desemnati in consiliul director? Iar negocierea va avea loc intre presedintele asociatiei si acesti reprezentanti ai angajatilor? Multumesc inca o data
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Nov. 2017
Va trebui ca angajatii sa-si desemneze reprezentanti care sa sustina negocierea, dar nu este obligatoriu ca acestia sa fie in consiliul director.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x