Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Referitor ctr. detasare

In baza contractului de detasare cu o tara din UE, voi intocmi factura pentru salariatii detasati in Romania. In factura vor fi trecute atat salariul cat si asigurarile platite acolo pentru ei.
Cum se declara factura in decl. 390 si cum se contabilizeaza ?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 19 Iul. 2012
Pe perioada detasarii, ca urmare a mentinerii contractului individual de munca, angajatorul isi mentine: - Obligatia de a achita contributiile sociale la sistemul de securitate sociala din Romania; - Obligatia de a plati drepturile salariale ale lucratorului detasat pe teritoriul altui stat membru, chiar daca plata efectiva o realizeaza angajatorul din statul de ocupare; - Dreptul de a determina natura activitatii efectuate de catre lucratorul salariat detasat pe teritoriul statului membru de ocupare, ceea ce presupune posibilitatea de a decide asupra modului in care se finalizeaza activitatea/activitatile pentru care acesta a fost detasat; - Dreptul de a dispune incetarea raporturilor de munca cu lucratorul salariat detasat. Refacturati catre societatea din ue sub forma prestarilor de servicii, si declarati in 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x