Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reevaluare cladire in timpul anului

Buna ziua!
Anul acesta, in luna iulie, am facut reevaluarea cladirilor pentru stabilirea impozitelor. La Taxe si Impozite, mi-au cerut balanta din iulie pentru a verifica daca am introdus valoarea noua, reevaluata. In acelasi scop, mi-au cerut si fisa mijloacelor fixe reevaluate.
Este gresit daca eu am inregistrat in contabilitate reevaluarea si, implicit, si amortizarea, incepand cu luna iulie?
Am rugamintea sa-mi raspundeti fara a ma trimite la articole din Codul fiscal sau alte legi, am citit tot ce se putea citi pana m-am hotarat sa intreb aici, doresc sa stiu daca am gresit sau nu. Am vazut pareri conform carora trebuia sa inregistrez reevaluarea in contabilitate la sfarsitul anului. Ok, atunci ce fac cu cei de la taxe si impozite?
Va multumesc anticipat!
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 04 Apr. 2013
Reevaluarea se poate face oricand in timpul anului. In cazul in care societatea dvs. a reevaluat mijloacele fixe in luna iulie, aceasta reevaluare trebuia inregistrata in contabilitate in luna respectiva. Totodata, trebuia sa depuneti la Directia de impozite si taxe locale raportul de evaluare, balanta de verificare, fisa imobilizarilor corporale, nota contabila de inregistare a reevaluarii, HAGA de aprobare a reevaluarii. In urma depunerii acestei reevaluari se procedeaza la recalcularea impozitului datorat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Apr. 2013
Multumesc mult!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x