Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperare pierdere microintreprindere

Buna ziua,
O microintreprindere inregistreaza pierdere in anul 2015.Din anii trecuti are profit nerepartizat ,societatea fiind tot in categoria microintreprinderilor.
Cand se recupereaza pierderea inregistrata in anul 2015?

2 raspunsuri


la 04 Apr. 2016
Pierderea inregistrata de microintreprindere nu se recupereaza, fiind un indicator de bonitate a firmei in diferite evaluari. Doar pierderea inregistrata de firmele platitoare de impozit pe profit se recupereaza, acestea intrand in calculatia impozitului din perioada respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mai. 2016
Pierderea contabila se acopera in urmatorii n anii pana la recuperarea ei totala, altfel soldul debitor al contului 117 ramane vesnic in balanta. Dvs, acoperiti pierderea contabila (nu fiscala care poate fi recuperata) din 2015 din profitul anilor precedenti (din ce aveti in soldul creditor al contului117) si din profituri viitoare. In cazul microintreprinderilor nu se pune problema recuperarii pierderilor fiscale (microintreprinderile au doar pierdere contabila, firmele pe profit au pierdere fiscala). Daca microintreprinderile au pierdere fiscala de cand erau SC pe profit pot recupera pierderea fiscala cand trece iar la impozit pe profit deoarece microntreprinderile sunt impozitate cu impozit pe venit nu impozit pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x