Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Recuperare datorii

Buna ziua,sunt un PFA -transport marfa si am anumite sume de bani de recuperat conform facturilor emise din luna octombrie 2012. In baza carei legii i-as putea soma pe clienti? Tin sa mentionez ca factura s-a emis in urma unei comenzi. As avea castig de cauza daca as merge in instanta sau cum sa procedez pentru ca la telefon nu mi se mai raspunde. Va multumesc frumos.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 15 Iun. 2013
Etapele procesului de recuperare creante: - recuperarea datoriilor creantelor pe cale amiabila- ceamai utilizata. Se verifica solvabilitatea debitorului, daca mai exista alti creditori, se trimit notificari, invitatii la conciliere sau se obtin angajamente de plata de la debitor; - recuperarea datoriilor creantelor pe cale judecatoreasca- in cazul in care s-au epuizat toate metodele de recuperare pe cale amiabila; - executarea silita -in acesta etapa are loc dupa obtinerea hotararii judecatoresti, apelandu-se la un executor judecatoresc. - stergerea datoriilor creantelor care nu pot fi recuperate pe cale judecatoreasca. Baza legala: Procedura este prevazuta de dreptul comun in materie, O.G. nr.5/2001 cu modificarile si completarile ulterioare, O.U.G. nr.119/2007 cu modificarile si completarile ulterioare si Legea insolventei nr.85/2006 cu modificarile si completarile ulterioare Legii 82/ 1991 si Legea Contabilitatii cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x