Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prestare serviciu intracomunitar

O societate care nu este platitoare de TVA si nu este inregistrata in ROI poate presta servicii intracomunitare daca nu are cod de tara?Daca serviciul este prestat in comunitate (Germania) trebuie sa se adreseze institutei fiscale de acolo pt a putea presta serviciul?
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 06 Nov. 2012
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Nov. 2012
Te rog precizeaza ce fel de serviciu ai de prestat. Eu cred ca mai intai ar trebui sa citesti art. 133- locul prestarii de servicii. Apoi, in functie de acestea citesti art. 153, alin. (2), litera b) si apoi putem sa comentam. Inainte de art. 153^1 este un subtitlu "Inregistrarea in scopuri de TVA a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Nov. 2012
Presteaza servicii de dispecerat la o societate de transport.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x