Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prestare servicii consultanta

Buna ziua,

O firma neplatitoare de tva in Romania dar inregistrata in scopuri de tva pentru servicii intracomunitare conform art 153^1 presteaza servicii de consultanta software catre o firma din Germania care nu are vat number.

In aceste conditii factura se emite cu tva sau fara tva?
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 11 Iun. 2014
Procedurile comunitare privind TVA sunt aceleasi pe teritoriul comunitatii. Ar trebui sa luati legatura cu beneficiarul intracomunitar si sa cereti codul de TVA comunitar, iar daca acesta nu este inregistrat sa-l atentionati ca intru-un anumit termen asteptati inregistrarea acestuia in caz contrar fiind nevoiti sa facturati serviciile prestate cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Iun. 2014
Multumesc pentru raspuns. Nu inteleg de ce ar trebui sa platesc tva in RO. Locul prestarii serviciilor este considerat a fi RO conform art 133 alin 2 din codul fiscal si din moment ce nu am depasit plafonul de tva de 65 000 euro nu ar trebui sa platesc tva pentru serviciile respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iun. 2014
Daca contractul dumneavoastra specifica in mod clar ca prestatiile au loc in Romania si puteti dovedi acest lucru, factura se va face TVA cu precizarea -scutit conform art. 133 alin 2 Cod fiscal
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x