Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA norma de venit

Daca persoana care are calitatea de persoana fizica autorizata -curatatorie- este pensionar cu grad II (cu drept de munca de 4 ore) poate beneficia de reducerea normei de venit cu 50%?
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal Impozit venit

1 raspuns


la 22 Sep. 2012
Avand in vedere prevederile Codului fiscal precum si a normelor de aplicare ale acestuia, pentru determinarea venitului net anual al fiecărui membru asociat se aplică criteriile specifice de corecţie asupra normei de venit. La stabilirea coeficienţilor de corecţie a normelor de venit se vor avea în vedere următoarele criterii: - vadul comercial şi clientela; - vârsta contribuabililor; - timpul afectat desfăşurării activităţii, cu excepţia cazurilor prevăzute la pct. 44 şi 45; - starea de handicap sau de invaliditate a contribuabilului; - activitatea se desfăşoară într-un spaţiu proprietate a contribuabilului sau închiriat; - realizarea de lucrări, prestarea de servicii şi obţinerea de produse cu material propriu sau al clientului; - folosirea de maşini, dispozitive şi scule, acţionate manual sau de forţă motrice; - caracterul sezonier al unor activităţi; - durata concediului legal de odihnă; - desfășurarea activităţii cu salariaţi; - contribuţia fiecărui asociat în cazul activităţii desfășurate în cadrul unei asocieri; - informaţiile cuprinse în declaraţia informativă depusă în scop de TVA potrivit prevederilor art. 156^3 din Codul fiscal; - alte criterii specifice. Stabilirea normelor anuale de venit se face de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x