Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Persoana fizica - constructie bloc cu 2 etaje

Imi puteti spune , va rog , daca o persoana fizica construieste un bloc cu 2 etaje si vinde apartamentele catre persoane fizice cheltuielile cu materialele sunt deductibile? Valoarea tranzactiile va fi mai mare de 220 .000 lei prin urmare va fi obligat sa se inregistreze ca platitor de tva , la vanzarea apartamentelor TVA de 5% se calculeaza la venitul brut , adica la valoarea de vanzare sau se deduce TVA-ul aferent materialelor . Va plati impozit pe venit de 16% la valoarea neta ( se scade din valoarea apartamentelor vandute suma aferenta materialelelor , autorizatiilor , terenului ,etc)sau la venitul brut ?Se plateste si CASS la venitul vet? Veniturile din vanzarea apartamentelor de declara prin declaratia 200 pana in data de 25.05?Este vorba de o persoana fizica , nu de PFA , II sau alta forma juridica .

Multumesc,

1 raspuns


la 26 Feb. 2016
Ca persoana fizica, constructorul se poate inregistra fiscal si poate cere deducerea tva daca valoarea constructiei este mai mare de plafonul legal, avand in vedere ca scopul constructiei este de a fi vanduta. Pentru aceasta se va calcula impozit achitand si contributiile aferente, ce se declara in formularul 200.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x