Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Pensionarii cu limită de vârstă, conform Legii 263/ 2010.

Sunt pensionar cu limită de vârstă, conform Legii 263/ 2010 și pe baza unui mandat îndeplinesc funcția de adminiustrator la o societate comercială de la care primesc lunar o indemnizație.
Ce contribuții va reține societatea la plata acestei sume ?
Conform Legii 263/ 2010 actualizată la zi la articolul 11, Alin (4) prevede ?Se exceptează de la obligativitatea depuneri declarației de asigurare persoanele prevăzute la Art. 6 Alin 1. punctul IV. , dacă beneficiează de una dintre categoriile de pensii prevăzute de prezenta Lege.?
Conform Legii 227/ 2015 actualizată la zi la Art. 141 ultimul alineat prevede ?Venituri din salarii și venituri asimile salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale.?
Conform Legi pensiilor unitatea plătitoare nu a reținut contribuția la pensii pentru aceasta suma.
A procedat corect ? sau sunt și alte reglementări în materie ?

Vă mulțumesc.

4 raspunsuri


la 16 Aug. 2016
Salariatii pensionari platesc acelasi impozit si taxe ca si ceilalti salariati nepensionari, inclusiv contributii sociale, mai putin somajul, pentru faptul ca o persoana care indeplineste conditiile de pensionare nu mai poate avea calitatea de somer. Contributia la pensie se retine pentru ajustarea pensiei la fiecare final de perioada.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Aug. 2016
Contributia la pensie se retine in mod obligatoriu sau la obțiunea pensionarului ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Aug. 2016
Contributia la pensie este obligatorie pentru toti salariatii. Daca angajatorul nu plateste contributia, pensia nu poate fi corectata ulterior.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Aug. 2016
Domnul Adrian Condurache la prima intrebare am cerut să mă ajutați la interpretarea textului de lege și anume: Legea 263/ 2010 Art 11. Alin 4. ?Se exceptează de la obligativitatea depuneri declarației de asigurare persoanele prevăzute la Art. 6 Alin 1. punctul IV. , dacă beneficiează de una dintre categoriile de pensii prevăzute de prezenta Lege? Nu sânt salariatul societăți, am încheiat contract de administrare cu societatea în baza căreia obțin o indemnizație lunară. Această categorie de venit se încadrează la Art. 6 (1) pct. IV. Lit. a. ?Administratorii .... ...... care au încheiat contract de administrare.......... din Legea Pensiilor. Trebuie sau nu sî depun declarație de asigurare ? Cu respect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x