Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Microintreprindere

Buna ziua. O microintreprindere care are codul CAEN 6622 - Activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari, daca depaseste plafonul de 65000 euro venituri trebuie sa treaca la impozit pe profit?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 27 Ian. 2014
O microintreprindere care are codul CAEN 6622 - Activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari, trebuia sa fie platitoare de impozit pe profit. Aveti in vedere prevederile ART. 112^2 din codul fiscal referitoare la regulile de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii. Astfel la alin. (6)se prevede ca: " Nu intrã sub incidenþa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care: a) desfãºoarã activitãþi în domeniul bancar; b) desfãºoarã activitãþi în domeniile asigurãrilor ºi reasigurãrilor, al pieþei de capital, cu excepþia persoanelor juridice care desfãºoarã activitãþi de intermediere în aceste domenii; c) desfãºoarã activitãþi în domeniul jocurilor de noroc."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x