Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Leasing operational

O societate care are ca domeniu de activitate leasingul operational, poate incheia un contract cu un client pentru autoturisme cu o vechime mai mare de 5 ani?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 01 Oct. 2012
Avand in vedere prevederile ART. 25 din Codul fiscal in cazul leasingului financiar utilizatorul este tratat din punct de vedere fiscal ca proprietar, in timp ce în cazul leasingului operational, locatorul are aceasta calitate. Amortizarea bunului care face obiectul unui contract de leasing se face de catre utilizator, in cazul leasingului financiar, si de catre locator, in cazul leasingului operational, cheltuielile fiind deductibile, potrivit art. 24. (2) In cazul leasingului financiar utilizatorul deduce dobanda, iar în cazul leasingului operational locatarul deduce chiria (rata de leasing). Incadrarea operatiunilor de leasing se realizeaza avandu-se in vedere prevederile art. 7 alin. (1) pct. 7 şi 8 din Codul fiscal si clauzele contractului de leasing.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x