Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

intocmirea unui bilant de lichidare

Va rog daca se poate sa ma lamuriti cum se efectueaza/ce presupune bilantul de lichidare al unei firme (SRL) fara datorii la stat, cu datorii (provenite din creditari cf. ctr.) neachitate fata de administratorul/asociat unic, cu stoc de marfa neperisabila (achizitie intracomunitara pentru care nu s-a platit TVA), cu active corporale(autoturism amortizat in 2012) si necorporale(websituri, domenii), un furnizor debitor (care nu achita datoria), clienti creditori (in suma totala de 1200Lei). Daca nu se reuseste valorificarea (vanzarea) marfurilor si activelor, la ce valoare se poate achizitiona masina amortizata de catre administratorul/asociat unic?
Dar websiturile,domeniile - se pot cesiona cu titlu gratuit ?
In ce conditii sumele datorate administratorului pot fi compensate intergal/partial prin stocul de marfa si ce presupune acest lucru?
In cazul in care firma se inchide cu marfuri si active, eventual si obiecte de inventar, acestea revin dupa lichidare asociatului unic? Ce taxe se platesc? Multumesc!

1 raspuns


la 24 Mar. 2015
Bilantul de lichidare se face de catre lichidator, in urma hotararii judecatorului. Acesta este un bilant incheiat la un termen care este mai mic decat un an calendaristic, in urma actiunii de valorificare a activelor si distribuirea valorii acestora catre creditori, restul se distribuie asociatilor dupa achitarea impozitului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x