Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inchiriere spatiu comercial catre persoana fizica.

La inchirierea unu spatiu comercial catre o persoana fizica se emite factura de chirie si factura ( refacturare utilitati ) de utilitati. Incasarea facturii se face pe baza de chitanta! Este corect? In acest caz trebuie emis bon fiscal pe casa de marcat? Spatiul este inchiriat pe persoana fizica pe baza de contract cu destinatie comerciala urmand ca dupa autorizarea activitatilor sa fie inchiriat pe societate.
Adaugata in   Codul fiscal

4 raspunsuri


la 03 Iun. 2014
Aveti in vedere prevederile ART. 1 din OUG Nr. 28 / 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale . Astfel, operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală. In cazul prezentat de dvs. facturile de chirie si de utilitati pot fi incasate cu bon fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Daca persoana juridica care inchiriaza nu are casa de marcat- nu are alte activitati catre populatie - , se poate face incasarea cu chitanta conform facturii? Inchirierea saptiului comercial pe persoana fizica este pe cateva luni pana cand chiriasul isi autorizeaza firma si activitatile ce se vor desfasura in spatiul inchiriat , urmand ca spatiul sa se inchirieze pe acea firma.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Da, se poate emite si chitanta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Utilizarea casei de marcat este obligatorie pentru activitatile economice, comert si prestari de servicii, activitati care sunt inregistrate, si care au in vedere consumatorul final sau o vanzare cu amanuntul. Inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate, poate fi facuta numai daca societatea are inregistrata aceasta activitate, nefiind impusa utilizarea casei de marcat pentru incasare numerar decat daca se inchiriaza in regim hotelier.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x