Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

incasare cu POS a vanzarilor, operatiune asimilata incasarilor cash sau bancare?

Buna seara.
O societate cu activitate hoteliera, bar si restaurant incaseaza contravaloarea serviciilor oferite, printer alte modalitati, si cu POS. Din motive tehnice acest POS nu a putut fi legat la casa de marcat fiscal. Prin urmare, pentru fiscalizarea vanzarilor emite facturi fiscal la care ataseaza bonul emis de aparatul POS. In urma unui control ANAF, societatea risca sa fie amendata ca nu emite bon fiscal pentru acest tip de operatiune.
Va rog frumos sa va exprimati un punct de vedere referitor la aceasta speta.
Va multumesc si va doresc o seara frumoasa.

1 raspuns


la 19 Iun. 2015
Incasarile serviciilor prestate in cazul prezentat pot fi facute cu numerar, avand ca document bonul fiscal, prin virament bancar, avand ca justificativ factura fiscala, sau alte instrumente printre care si POS, care nu poate fi asimilata incasarii numerar, ci viramentului bancar, operatiunile fiind inregistrate pe extras de cont, de aceea va utiliza acelasi document justificativ, iar pentru o evidentiere mai buna va recomand sa mentionati pe factura modalitatea de plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x