Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impunerea veniturilor realizate din consultanta si management in 2014

Buna ziua,

Societatea presteaza "Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea"-cod CAEN 7112. Dorim sa stim daca aceasta activitate intra sub incidenta art. 112.6 Cod Fiscal, adica sunt considerate activitati de consultanta (societatea presteaza pentru clientii sai activitati de dirigentie de santier, consultanta tehnica in executia lucrarilor de constructii, RTE, etc.
Cum impozitam aceste prestatii? cu 16% sau cu 3%?

Cifra de afaceri este exclusiv realizata din aceste activitati si este sub 60.000 euro.

Va multumesc.

1 raspuns


la 09 Apr. 2014
Da, CAEN-ul 7112 intra sub incidenta art. 112.6 Cod Fiscal. Conform ART. 112^1 din codul fiscal, incepand cu 01.01.2014 o microintreprindere este o persoana juridica româna care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: a) realizeaza venituri, altele decât cele prevazute la art. 112^2 alin. (6); a^1) realizeaza venituri, altele decât cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale; b) *** Abrogat; c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro; d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decât statul si autoritatile locale. e) nu se afla in dizolvare cu lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii. Pentru incadrarea in conditia privind nivelul veniturilor realizate in anul precedent, se vor lua in calcul acelea??i venituri care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112^7 din Codul fiscal, iar cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea aceluia??i exercitiu financiar. Baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad: a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse; b) veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie; c) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale; d) veniturile din subventii; e) veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare; f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi si/sau penalitati de intârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ; g) veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii; h) veniturile din diferente de curs valutar; i) veniturile financiare inregistrate ca urmare a decontarii creantelor si datoriilor in lei in functie de un curs valutar diferit de cel la care au fost inregistrate initial; j) valoarea reducerilor comerciale acordate ulterior facturarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x