Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozite si contributii retinute la sursa din arendare teren

Sunt PFA - cultivarea cerealelor.
Ce impozite si contributii trebuie retinute si care sunt cuantumurile lor celor carora le dau grau pentru terenurile aflate in arenda si care sunt exceptiile pentru neplata acestora?
Am inteles ca ar fi 16% din valoarea arendei (mai putin cei 25% deductibili), apoi la CASS - 5.5 din valoarea arendei, insa cine este scutit? Cum se dovedeste scutirea aceasta?
In ce declaratie se evidentiaza impozitul si sanatatea?
Evidentiez pentru fiecare persoana in parte sumele in declaratie sau per total?
Am citit Codul Fiscal, dar nu sunt lamurita.
Multumesc!
Adaugata in   Studii de caz Codul fiscal

2 raspunsuri


la 09 Aug. 2012
Conform prevederilor O.U.G. nr. 125/2011, incepand cu data de 01.07.2012, persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati agricole vor achita contributiile de asigurari de sanatate la organele fiscale teritoriale. Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se face trimestrial in baza deciziei de plati anticipate emisa de organul fiscal ca urmare a depunerii de catre contribuabili a declaratiei estimative de venit, urmand sa se faca regularizarea dupa depunerea declaratiei anuale de venit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Aug. 2012
Asta pentru impunere in sistem real, dar pentru arendatorul care opteaza pentru retinerea impozitelor la sursa - pentru mosul de 80 ani sau pentru taranul care nu stie contabilitate arendasul stopeaza la sursa cass-ul pe veniturile din arenda? Exista exceptii de la plata in cazul in care aceasta se face? Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x